Telefon

+36205354812

E-mail

info@szivutja.com

Nyitvatartási idő

Hétfő-péntek 08:00-18:00

#szabadság #szabadítsdfelönmagad #lépjkiabörtönből #éljszabadon

A test mint börtön, a test mint szabadság

Folytatódik a “Nyisd ki az ajtót az életre!” bejegyzéssorozat. A beharangozó itt: https://www.facebook.com/aszivutjajorzsitsmelinda/photos/a.104379075456775/176049891623026/ , az első rész itt olvasható: https://szivutja.com/2022/09/16/nyisd-ki-az-ajtot-az-eletre/ ).

A testünk a lelkünk temploma. Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, testileg és lelkileg is rendben kell lennünk. A testünk állapota kihat a lelkiállapotunkra és fordítva: a lelkünk állapota fizikálisan megnyilvánul a testünkben. 

Milyen esetekben börtönöz be minket a testünk?

Betegségek, sérülések, egyéb tünetek 

Sokszor szó szerint a négy fal közé szorulunk, ha sérülést szenvedünk, vagy betegek vagyunk. Gondoljunk csak egy elhúzódó megfázásra, vagy egy lábtörésre, vagy akár egy olyan kimerült, krónikus testi fáradtságra, ami megakadályoz minket, hogy ellásuk a teendőinket, vagy éppen szórakozni menjünk. 

Az álláspontom és a tapasztalataim szerint a betegségeknek mindig megvan a maga lelki oka, szerepe. A betegségek kialakulhatnak, mert:

  • szolgálnak minket valamiért: pl. több figyelmet, több szeretetet kapok, vagy nem kell elmenni az utált munkahelyre, vagy nem kell belekezdeni valamibe, mert valójában az félelmetes számomra, vagy valami alól felmentést kapok a betegség által stb..(ezekre a megbújó, sokszor tudatalatti okokra nagyon szépen rálát a kliens a ThetaHealing konzultációink alkalmával)
  • a lelkünk parancsával ellentétesen cselekszünk, gondolkodunk, beszélünk (sajnos sokszor meg sem halljuk a lelkünk üzenetét)
  • generációs mintát, meggyőződést tettünk magunkévá (pl. ha már két felmenőnknél is láttuk, hogy x idősen kialakult egy adott betegség, akkor már programozzuk is magunkat (tudattalanul), hogy ugyanabban a korban nálunk is jelentkezzen (sokan azt gondolják, hogy ezek az öröklött betegségek, de valójában a hitrendszereink (“biztos, hogy én is beteg leszek”)  vagy a leutánzott cselekedeteink vezetnek ugyanahhoz a betegséghez..)

Negatív testkép önmagamról

Az önmagunkról alkotott negatív testkép is be tud börtönözni minket a négy fal közé. Nagyon sokan azért nem mennek pl. strandra, vagy azért nem vesznek fel rövid szoknyát/nadrágot/pólót, mert elégedetlenek a testük kinézetével. Kijöhetek a börtönből, ha

  • megbékélek a testemmel úgy ahogy van, és kimerészkedek, letojva, hogy mások mit gondolnak rólam (ehhez önmunka kell)
  • megbékélek azzal, hogy jelenleg ez a helyzet (azaz szembenézek vele), de elkezdek lépéseket tenni, hogy változtassak (amennyiben nem megváltoztathatatlan dologról van szó.)

Itt is érdemes a mélyére nézni, hogy nem szolgál-e minket valamiért egy adott állapot, és oldani a hozzá tartozó blokkokat, hogy elindulhasson a változás.

A test mint szabadság

Akkor szoktuk leginkább értékelni, hogy a testünk milyen szabadságot ad nekünk, amikor meggyógyulunk egy betegséből, felgyógyulunk egy adott sérülésből, ami addig gúzsba kötött és most újra felkelhetünk az ágyunkból, és kijöhetünk a lakásból. 

Addig persze természetesnek vesszük, hogy például van két lábunk, ami elvisz minket mindenhova, és van két kezünk, amivel mindent meg tudunk csinálni. Érdemes minden nap hálásnak lenni ezekért a természetesnek tűnő dolgokért is, mert ez is a szabadságunkat szolgálja! 

A hála jelentőségéről már írtam korábban: https://www.facebook.com/aszivutjajorzsitsmelinda/photos/a.104379075456775/112825821278767/

Ha szeretnél rálátni, hogy milyen lelki okai vannak a testi tüneteidnek, és szeretnél elindulni a változás útján, akkor várlak ThetaHealing konzultációra!

Jorzsits Melinda

ThetaHealing konzulens, parapszichológus 

Ajánlott cikkek

Discover more from Ahimsa - A Szív Útja

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading